Борис Джонсън смята, че ще спечели следващите избори

Борис Джонсън смята, че ще спечели следващите избори

Борис Джонсън смята, че ще спечели следващите избори

Британският премиер Борис Джонсън обяви, че ще спечели следващите общи избори и сериозно мисли и за трети мандат като премиер, предава БНР. Това съобщиха британските медии, цитирайки негово изявление пред журналисти в последния ден на участието му в срещата на високо равнище на Общността на нациите в Руанда.

Борис Джонсън иска трети премиерски мандат въпреки поредна бурна седмица за торите след загубата на две депутатски места в извънредните  избори.

Премиерът заяви в столицата на Руанда – Кигали, че "правителството е захванало колосален проект за изравняване на стандарта на живота" и му трябва още време да го довърши.

И не само това: по думите на премиера се извършва промяна в управлението, в конституцията на страната, в начина на работа на правната система, в защитата на границите и в икономиката.

На въпрос ще води ли консерваторите на следващите общи избори Джонсън отговори:

"Дали ще спечеля? Да. Мисля активно и за трети мандат и какво ще свърша през него, но повече за това, когато му дойде времето".

Източник от Даунинг стрийт по-късно предположи, че премиерът може би се е пошегувал.

Преди около три седмици 41% от депутатите в неговата Консервативна партия не го пожелаха за лидер във вота на доверие след "Партигейт". А след провала на извънредните избори, председателят на партията Оливър Даудън подаде оставка с думите, че някой трябва да поеме отговорност.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ