202 са заразените с коронавирус у нас

202 са заразените с коронавирус у нас

202 са заразените с коронавирус у нас

202 са случаите на заразени с коронавирус у нас.  Има само един нов установен случай от снощи, като положителната проба идва от София. Това обяви на редовния сутрешен брифинг началникът на националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Той  обаче побърза да предупреди, че тенденцията продължава да е за покачване и че е рано да се правят изводи от този резултат. 

Ген.-майор Мутафчийски заяви още, че е щабът е предложил на премиера обособяване на отделение за инфектирани във всяка болница, където да има интензивни легла, от които се нуждаят пациентите в тежко състояние. 

Има предложени и за разширяване на броя на лабораториите, които изследват коронавируса. В София има заявка от БАН да се включат с лабораторията си, както и от две частни болници.

Началникът на щаба оясни още, че до момента 500 теста са купени със средства от държавата, докато останалите 6000 теста са от дарители.

„ОББ са дарили 200 000 лева, „Райфайзен” са дарили по 50 000 лева на три болници. Непрекъснато продължават даренията към Министерството на здравеопазването или към самите болници”, каза ген. Мутафчийски.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ