Австрия затяга мерките за влизане в страната заради Омикрон

Австрия затяга мерките за влизане в страната заради Омикрон

Австрия затяга мерките за влизане в страната заради Омикрон

Австрия затяга мерките за влизане в страната с цел възпиране на Омикрон варианта на коронавируса, предаде ДПА. Според здравното министерство до второ нареждане само хората с валидно доказателство за тройна ваксинация или възстановяване от Ковид-19 ще могат да влизат в страната. Останалите, включително и тези без трета бустерна доза, ще трябва да представят отрицателен PCR тест за коронавируса или ще бъдат карантинирани при пристигане.

Новата разпоредба влиза в сила в понеделник, 20 декември. Карантината, която е в домашни условия, може да бъде отменена само с отрицателен PCR тест, направен след пристигането.

Бременните и тези, които не могат да бъдат ваксинирани по здравни причини, са изключени от изискването да представят документ, че са ваксинирани или че са се възстановили от Ковид-19. От тях обаче ще се изисква да покажат медицински документ, удостоверяващ защо са освободени по медицински причини.
Ще има и специални правила за децата, като тези под 12 години няма да са засегнати от тях. За онези, които пътуват ежедневно по работа до страната, остава в сила досегашното правило да представят удостоверение за ваксинация, за възстановяване от коронавируса или удостоверение за скорошен отрицателен тест.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ