Британските лекари получиха указания кого да спасяват при претоварване на системата

Британските лекари получиха указания кого да спасяват при претоварване на системата

Британските лекари получиха указания кого да спасяват при претоварване на системата

Морално издържано или не, британските лекари получиха указания от медицинската асоциация на Острова да изключват животоспасяващите апарати за дишане от по-възрастните и да ги включват на пациенти с по-голям потенциален шанс да оздравеят, в ситуация, в която се претовари капацитета на здравната и болничната системи, съобщи CNN.

Насоките са подготвени за лекари, които ще трябва да вземат "сериозни решения" за това кой трябва да получи "оскъдните така или иначе животоспасяващи ресурси", ако здравната система на страната бъде затрупана от случаи на коронавирус.

"На някои пациенти може да бъде отказан достъп до лечение, като интензивно лечение или поставяне на апарат за изкуствено дишане", се посочва в ръководството за етика на асоциацията. "Това неминуемо ще бъде дискриминиращо както за възрастни хора, така и за хора, които се лекуват от дълго време".

В ръководството се признава, че налагането на ограничаване на възрастта би било незаконно, но и се добавя, че при по-възрастните пациенти с предшестващи респираторни проблеми има "много голям шанс да умрат, въпреки интензивното лечение", и следователно ще бъдат с по-малък приоритет за допускане до такова лечение.

Етичните указания бяха актуализирани на 1 април. Правителството на Обединеното кралство предварително предупреди, че здравната система на страната може да бъде претоварена, ако не се спазват строгите мерки за социално дистанциране.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ