COVID-19

Израел затваря изцяло границите си за чужденци заради Омикрон, новия вариант на коронавируса

Израел затваря изцяло границите си за чужденци заради Омикрон, новия вариант на коронавируса

Израел обяви, че ще забрани изцяло влизането на чужденци в страната в желанието си да ограничи разпространението на Омикрон, новия вариант на коронавируса, предава France24. Това е първата държава в света, която предприема подобна мярка.

"Влизането на граждани на чужди държави в Израел се забранява с изключение на случаи, одобрени от специален комитет", съобщиха представители на властта.

Що се отнася до гражданите на Израел, те ще трябва да предоставят отрицателен PCR тест и да се карантинират за 3 дни, ако са ваксинирани срещу коронавируса, или 7, ако не са.

Новата мярка, която ще важи 14 дни, бе решена от специален комитет към правителството, отговарящ за начина, по който страната реагира на заплахата от COVID-19. Преди да влезе в сила тази вечер, тя ще трябва да бъде одобрена от цялото правителство.

В допълнение страната ще прилага технология, използвана в контратероризма, за да проследява телефони и да овладее разпространението на Омикрон. Властите се надяват, че през двете седмици ще има повече информация доколко ваксините са ефективни срещу новия вариант.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ