J&J търси партньори за производство на ваксината си

J&J търси партньори за производство на ваксината си

J&J търси партньори за производство на ваксината си

Johnson & Johnson се впуска в търсене на партньори за производството на ваксината си срещу COVID-19, в опит да увеличи доставките ѝ, след като американските регулатори я одобриха през уикенда, предаде Bloomberg.

Фармацевтичната компания ще достави първите 3.9 млн. бройки в рамките на следващите 24 до 48 часа, съобщи главният изпълнителен директор Алекс Горски. Препаратът се поставя в една доза.

J&J иска да ускори сроковете си за доставка, осигурявайки флакони, достатъчни за имунизирането на 20 млн. американци до края на месеца и общо 100 млн. до края на юни.

„Правим всичко, което можем, партнирайки си с американското правителство и други външни производители, за да видим какво можем да направим, за да ускорим и увеличим това число“, обясни Горски.

Компанията се фокусира върху две конкретни части от производствения процес. От една страна, иска повече възможности за отглеждане на вируса на настинката, използван във ваксината и познат като аденовирус, а от друга – иска да усъвършенства последната стъпка, при която лекарството се поставя във флакони.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ