J&J започват тестове върху хора на ваксина за COVID-19 от септември

J&J започват тестове върху хора на ваксина за COVID-19 от септември

J&J започват тестове върху хора на ваксина за COVID-19 от септември

Фармацевтичният гигант Johnson & Johnson ще започне да тества ваксината си за COVID-19 върху пациенти през септември тази година, предаде CNN.

Компанията планира продуктът ѝ против заразата да бъде готов за масово разпространение и ползване в началото на следващата година и ще опита да създаде 1 млрд. дози от него до края на 2021-ва. За целта, заедно с Министерството на здравеопазването и социалната политика, с което компанията разработва ваксината, ще бъдат заделени 1 млрд. долара за изследвания, разработка и клинично тестване.

„Светът е изправен пред извънредна здравна криза и сме ангажирани с това да свършим нашата работа за наличието на достъпна и евтина ваксина против COVID-19“, заяви главният изпълнителен директор на J&J, Алекс Горски.

По-рано, на редовния си дневен брифинг, главният вирусолог на САЩ Антъни Фаучи намекна, че ваксина срещу коронавируса вече е на път и дори да има втора вълна през есента от заразата, "играта вече ще е друга". 

Той може и да се върне през есента. Но, играта вече ще бъде друга.

Междувременно американската биотехнологична компания Moderna вече докладва за първи изпитания на своя ваксина върху хора  по-рано този месец.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ