Окръжна болница и "Пирогов" препълнени с covid-пациенти

Окръжна болница и Пирогов препълнени с covid-пациенти

Окръжна болница и "Пирогов" препълнени с covid-пациенти

"Пирогов" и Окръжна болница в столицата са препълнени с Covid-пациенти. От най-голямата спешна болница у нас алармират, че болните, настанени в covid-отделенията, са потърсили помощ от тях, когато вече са били в тежко състояние. 

Една трета от леглата в болница "Света Анна" (Окръжна болница) са за пациенти с Covid-19 и всичките са заети. От 160 легла за болни с коронавирус 16 са в реанимация. В петък бяха 173 пациентите, в събота бяха 168, вчера бяха около 176, съобщи за БНР пиарът на лечебното заведение Антон Луков. 

"Ситуацията е динамична. Всеки ден част от хората биват изписвани или умират. На тяхно място веднага идват нови хора. Болницата има голямо спешно отделение. Ако всичко е пълно, хората изкарват една вечер под лекарски контрол в спешното на легло, докато се освободи място. Ние сме на предела, но не връщаме хора засега. Ако се увеличи напливът, най-вероятно и ние ще започнем да връщаме хора. Засега чрез резервите успяваме. Настаняваме хората в стаи, които са за трима, слагаме там четвърто легло. Това нарушава комфорта на пациентите, затруднява лекари и сестри и санитарки, но не връщаме хора", посочи Луков. 

От най-голямата спешна болница у нас "Пирогов" също съобщават, че леглата за болни от коронавирусна инфекция пациенти са свършили. В неделя вечерта там са били настанени 207 пациенти и е имало само две свободни легла, които вече са заети. Всички пациенти, които са настанени в covid-отделенията са потърсили помощ в болницата в тежко състояние, уточняват от лечебното заведение. 

Направена е организация за инсталиране на кислородни бутики. Разходът на кислород на болницата е близо 9 тона на едно денонощие, което е почти осем пъти повече от обичайното потребление, съобщават още от "Пирогов". 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ