Португалия удължава извънредното положение до 1 май

Португалия удължава извънредното положение до 1 май

Португалия удължава извънредното положение до 1 май

Португалия не трябва да сваля гарда срещу пандемията от коронавирус, заяви президентът Марселу Ребелу де Соуза и обяви намерение да удължи извънредното положение до 1 май, предаде Франс прес.
Министър-председателят Антониу Коща също защити запазването на карантинните мерки, защото "отмяна на извънредното положение би изпратила грешно послание на страната".
Извънредното положение, което беше въведено на 19 март, в силба до 17 април, ще бъде официално удължено в края на следващата седмица с още две седмици.
За да избегне обичайните пътувания по Великден, който се пада тази неделя, правителството наложи още по-стриктни мерки. От четвъртък до понеделник всички летища ще бъдат затворени и хората ще могат да напускат общината, в която имат адресна регистрация, само ако пътуват по работа.
Заразените с Ковид-19 в страната са 15 472, а починалите са 472. Вчера премиерът обяви, че детските градини и училищата няма да отворят до края на учебната година, освен може би за гимназистите, които трябва да положат изпити.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ