Путин поръча график за създаване на ваксини срещу COVID-19

Путин поръча график за създаване на ваксини срещу COVID-19

Путин поръча график за създаване на ваксини срещу COVID-19

Президентът на Русия Владимир Путин възложи на правителството да му представи до 30 април доклад за планираното разработване на ваксини срещу новия коронавирус. Това е точка от списъка с нареждания на държавния глава след среща с представители на лекарската общност в страната, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

Министрите трябва да представят план-график за разработване на ваксините, държавна регистрация на тези препарати по ускорена процедура и започване на промишленото им производство, предава БТА.

Руският президент освен това е наредил на кабинета да вземе съобразени с международния опит мерки за лекарствена профилактика на медици и други лица, контактуващи с болни от Ковид-19. Доклад на тази тема трябва да му бъде представен до 15 май.

Руското министерство на здравеопазването трябва междувременно да осигури разработването на клинични препоръки за лечение на коронавируса въз основа на натрупания опит и утвърждаването им от професионални медицински нетърговски организации.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ