Русия регистрира рекорден брой починали от COVID

Русия регистрира рекорден брой починали от COVID

Русия регистрира рекорден брой починали от COVID

Русия регистрира рекорден брой починали след инфекция от COVID за пето поредно денонощие, предаде ТАСС.

Федералният оперативен щаб за борба с новата инфекция съобщи за 1075 починали и 37 678 нови заразени. Предишните рекорди, от вчера, бяха съответно 1064 починали и 37 141 новозаразени.

Рязкото влошаване на епидемичната обстановка в Русия през последните седмици накара властите отново да въведат ограничителни мерки по региони и да призоват за пореден път хората да се ваксинират. Президентът Владимир Путин обяви първата седмица на другия месец за неработна, а в столицата Москва на 28 октомври ще бъде въведен частичен локдаун.

Кремъл обясни лошия развой с изоставането на ваксинационната кампания, отбелязва Ройтерс.

До момента са напълно ваксинирани малко над трета (34%) от жителите на Русия - 49,2 млн. души. Още 4,3 млн. руснаци са получили първа доза ваксина, съобщи вчера оперативният щаб, цитиран от Ройтерс.

От началото на пандемията в Русия, с население от около 144 млн. души, са регистрирани близо 8,206 млн. случая на коронавирус. Страната е на пето място в света по този показател след Съединените щати, Индия, Бразилия и Великобритания.

Смъртните случаи по данни на оперативния щаб са повече от 229 хиляди. Русия е на първо място в мрачната статистика в Европа.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ