Sanofi очаква да има Covid-ваксина до декември

Sanofi очаква да има Covid-ваксина до декември

Френската фармацевтична група Sanofi очаква ваксината срещу Covid-19, по която работи, да бъде готова до декември тази година. В момента тя е в етап 3 на експерименти, предава cincodias.elpais.com

Президентът на Sanofi за Франция Оливие Богило обясни в интервю за станция France Inter, че тази ваксина използва същата технология, която се прилага при грипната ваксин "Това е доказана от години технология", която се основава на рекомбинантен протеин с адювант, който стимулира имунната система", каза той.

Въпреки упреците, отправени във Франция към аптечния гигант, че идва много по-късно от други компании, които са успели да разработят ваксините си много месеци по-рано, Богило настоя, че тези на Sanofi ще бъдат много полезни. Първо, защото дори във Франция част от гражданите все още не са ваксинирани, защото ще трябва да се постигне висок процент за постигане на стадния имунитет и защото все още има големи нужди по целия свят, тъй като засега само 20% са получили поне доза. Освен това той беше убеден, че ще трябва да се приложи и трета бустер доза.

Френският държавен секретар по потреблението Агнес Паниер-Рунахер припомни този понеделник в поредното си интервю за France Info, че Европейският съюз преговаря за закупуването на ваксини от Sanofi и че процесът "напредва добре".

Паниер-Рунахер обясни, че резултатите от тестовете във фаза 2 са били отлични и подчерта, че продуктът, разработен от Sanofi, има някои добродетели, които могат да го направят полезен, особено в развиващите се страни, тъй като се съхранява в хладилник и е по-евтин от РНК-ваксините. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ