Цените на петрола отново поеха надолу

Цените на петрола отново поеха надолу

Цените на петрола отново поеха надолу

Котировките на петрола тази сутрин отново тръгнаха надолу, след като активизирането на коронавируса по света и в САЩ, най-големия потребител на суровината, помрачи перспективите за възстановяване на търсенето на гориво, предаде Ройтерс.

Сортът Брент, чиято цена е референтна за европейския пазар, поевтиня с 37 цента или с 0,9 на сто до 42,77 долара за барел, а американският лек суров петрол отстъпи с 34 цента или 0,8 на сто и един барел се търгуваше за 40,31 долара в азиатската електронна сесия.

Вчера и двата вида петрол поскъпнаха с над 2 на сто на фона на силния доклад за заетостта в САЩ и понижението на американските петролни запаси. За седмицата Брентът бележи 4,3 на сто нагоре, а американският петрол е прибавил 4,7 процента към стойността си, информира БТА.

Нарастването на случаите на коронавирус за денонощие, и в световен мащаб, и в САЩ, обаче оказа натиск върху котировките.

"Пазарът доби все по-голяма увереност, че смекчаването на ограниченията за пътуване и бизнес ще даде тласък на търсенето на суров петрол, но напредването на пандемията заплашва да извади от релси това възстановяване", гласи коментар на компанията Ей Ен Зед рисърч (ANZ Research).

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ