Цените на петрола продължават низходящия тренд

Цените на петрола продължават низходящия тренд

Цените на петрола продължават низходящия тренд

Цените на петрола възобновиха спадовете си в понеделник, изтривайки над 1% от стойността си на фона на притесненията за понижение на търсенето на горива заради строгите ограничителни мерки в много европейски страни, предаде Ройтерс.

Към 8:40 часа българско време цената на сорта Брент се понижи с 0,27 долара, или 0,42% до 64,26 долара за барел, докато американският лек суров петрол WTI поевтиня с 0,21 долара, или 0,34%, до 61,21 долара за барел. И двата сорта поевтиняха с над 6% през миналата седмица.

Резултатите идват на фона на информацията, че Германия смята да удължи строгите си противоепидемични мерки за пети пореден месец, след броят на новите заразени в страната надвиши нивата, които според властите ще доведат до претоварване на болниците.

„Реалността е, че все още сме далеч от пълното възстановяване на търсенето. Именно рекордните нива на намаляване на производствения капацитет са основната опора на петролния пазар“, коментира Стивън Инес от Axi.

По-рано този месец групата на Организацията на страните износителки на петрол и нейните съюзници, начело с Русия, известна като ОПЕК+, реши да остави до голяма степен непроменени действащите в момента съкращения на производството и през април.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ