Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия

Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия

Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия

Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия в контекста на почивните дни за Деня на благодарността и в очакване на срещата на ОПЕК+ идната седмица, на която се очаква да бъде продължено съкращаването на добива, предаде Ройтерс.

В азиатската електронна сесия американският лек суров петрол понижи цената си с 15 цента или 0,3 на сто до 57,97 долара за барел.

Лондонският сорт Брент от Северно море поевтиня с 28 цента или 0,4 процента до 63,59 долара за барел.

За цялата седмица американският петрол е поскъпнал с 0,4 на сто, което е четвърто седмично покачване на стойността му - общо с 3,2 на сто.

Вниманието на инвеститорите е насочено към срещата идната седмица на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и нейните съюзници, сред които Русия - известни като групата ОПЕК+. Анализатори очакват да бъде продължено споразумението за съкращаване на петролния добив, за да бъдат подкрепени цените на суровината, информира БТА.

Вчера руски петролни компании предложиха да не променят производствените си квоти, подлагайки на натиск ОПЕК+ да не прави големи промени в политиката си на срещата във Виена на 5 и 6 декември.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ