Цените на петрола се стабилизираха

Цените на петрола се стабилизираха

Цените на петрола се стабилизираха

След двудневен спад котировките на петрола останаха стабилни тази сутрин на фона на скок на американските запаси, който засили опасенията около вялия глобален икономически растеж в условията на търговска война между САЩ и Китай - най-големите потребители на суровината в света, информира Си Ен Би Си.

Лондонският сорт Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, поскъпна едва с 2 цента или с 0,03 на сто до 60,93 долара за барел, след като през предходните две сесии се обезцени с 3,8 на сто.

Американският лек суров петрол повиши стойността си с 11 цента или с 0,2 на сто до 55,32 долара за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската търговска борса. За предишните два дни поевтиня с общо 4,3 на сто.

Петролните запаси на САЩ са нараснали с 6 милиона барела през седмицата до 15 ноември, достигайки 445,9 милиона барела при очакван растеж от 1,5 милиона барела, отчете снощи Американският петролен институт, предаде БТА.

Увеличението на резервите на най-големия потребител на петрол в света подхрани опасенията от свръхпредлагане, предизвикани от информация на Ройтерс, че Русия, вторият по големина производител на суровината, вероятно няма да подкрепи по-голямо орязване на добива на срещата на ОПЕК на 5-6 декември във Виена.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ