Графика на деня: Добивът на петрол в САЩ от 1983 г. до днес

Графика на деня: Добивът на петрол в САЩ от 1983 г. до днес

Графика на деня: Добивът на петрол в САЩ от 1983 г. до днес

Вчера ви запознахме с любопитна статистика за цената на петрола сорт Брент за последните 10 години. Днес ще обърнем специално внимание на един от най-важните играчи на пазарите за „черното злато” - Съединените щати, които в края на миналата година станаха най-големия производител на суров петрол в света за първи път от 1973 г. насам.

В рамките на последното десетилетие добивът в САЩ се е удвоил благодарение на шистовата революция, която е в ход от началото на новия век.

В началото на 1983 г. Съединените щати добиват по 8,66 млн. барела петрол на денонощие, докато през февруари 2019 г. производството на петрол в страната достига рекордните 12,1 млн. барела на денонощие, показва графика на macrotrends.net за американското прозивдоство през последните 36 години. Най-нисък добив в този период е бил регистриран през септември 2005 г., когато производството на петрол в САЩ пада до 3,81 млн. барела на денонощие.

[[{"fid":"327895","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":517,"width":851,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ