КЕВР: Няма да допуснем значително увеличение на цената на тока

КЕВР: Няма да допуснем значително увеличение на цената на тока

КЕВР: Няма да допуснем значително увеличение на цената на тока

Всички дружества искат увеличение на тока, но това няма да окаже влияние на цената, защото Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще признае само тези разходи, които са абсолютно необходими и ще бъде защитен общественият интерес. Това каза председателят на КЕВР Иван Иванов пред журналисти преди началото на конференцията "Чиста енергия и индустриална конкурентоспособност за устойчиво развитие - кохезия, конкурентоспособност и сигурност на доставките ".

"Няма да допуснем никакво значително увеличение", увери Иванов.

Председателят на КЕВР не пожела да уточни колко точно е поисканото увеличение от различните енергийни дружества, но посочи, че отделни дружества са поискали повече от двойно увеличение на тока. Впоследствие стана ясно, че от дружествата на ЧЕЗ, снабдяващи Западна България, са поискали токът за бита да поскъпне средно с 16 на сто. Компаниите, обслужващи останалата част от страната - Енерго про и EVN искат от юли електроенергията да скочи с около 7%. 

По въпроса за продажбата на активите на ЧЕЗ в България, Иванов заяви, че не разполага с нова информация, но информира, че следващия вторник ще присъства отново на заседание на временната комисия, която разглежда този въпрос. Заседанието е инициирано от двата национално представителни синдиката - КНСБ и "Подкрепа".

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ