Лек спад на цените на петрола в азиатската търговия

Лек спад на цените на петрола в азиатската търговия

Лек спад на цените на петрола в азиатската търговия

Цените на петрола се понижиха слабо днес след вчерашните си значителни загуби. Инвеститорите са предпазливи заради опасенията, че евентуалното дългоочаквано търговско споразумение САЩ-Китай може да се забави. Другият фактор, оказал натиск върху котировките на черното злато бе силното увеличение на американските запаси, предаде Ройтерс.

Лондонският сорт Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, поевтиня с 3 цента до 61,71 долара за барел в азиатската търговия. Вчера този сорт понижи котировките си с 1,22 долара за барел или с близо 2 процента.

Американският лек суров петрол се търгуваше за 56,29 долара за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската търговска борса. Това е спад с 2 цента спрямо закриването снощи, когато този сорт поевтиня с 88 цента или с 1,54 на сто спрямо предходната сесия.

Американските запаси от петрол са нараснали със 7,9 милиона барела миналата седмица, след като рафинериите са намали производството си, а износът е спаднал, предаде БТА.. Увеличението бе по-голямо от очакваното от анализаторите, които залагаха на допълнителни 1,5 милиона барела към досегашния обем на запасите от петрол на САЩ.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ