На фона на понижаването на цената на природния газ, топлофикациите поискаха драстично увеличение

На фона на понижаването на цената на природния газ, топлофикациите поискаха драстично увеличение

На фона на понижаването на цената на природния газ, топлофикациите поискаха драстично увеличение

На фона на понижаването на цената на природния газ, топлофикациите в страната масово са поискали увеличение и то драстично. Във Велико Търново е заявено увеличение на парното от 140,5%. От „Топлофикация София“ са поискали цената да се увеличи с 20%.

„Искам да успокоя всички, че тези цени не са окончателни. „Топлофикация София“ е поискала повишаване на цената, но всички изчисления са направни на база на действащата цена на природния газ до 31-ви март. Цената, която сме поискали от КЕВР е дори по-ниска от действащата до 31-ви март. След като е подадено искането, цената на газа и на топлинната енергия е променена“. Това заяви говорителят на „Топлофикация София“ Елизабет Павлова пред Нова телевизия.

„Това наше искане е направено на основание на действащите цени до 31-ви март и то ще бъде променяно съгласно новите цени, които може би ще бъдат определени от КЕВР“, посочи още тя.

„Към този момента клиентите трябва да са спокойни“, категорична бе Павлова.

От „Топлофикация Велико Търново" съобщиха, че техните изчисления също са направени на базата на досегаши цени.

„Въпреки всичко, което се е получило, „Тополофикация Велико Търново" е поела ангажимент и още преди месец и половина съгласно указанията на КЕВР в местна медия е оповестила цената, която ще предлага. КЕВР дава пределна цена, а дружеството може да я намалява и да прави промоции, както сметне за добре. Ние искаме поскъпване от 6%“, каза председателят на борда на директорите на „Топлофикация – Велико Търново" инж. Атанас Димитров.

„Независимо от получените към момента изчисления, сме взели решение за много по-ниска цена", посочи още той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ