Нов спад на цените на петрола в Азаия

Нов спад на цените на петрола в Азаия

Нов спад на цените на петрола в Азаия

Цените на петрола продължиха да се понижават в азиатската търговия в стремежа към печалби след поскъпването, последвало прогнозите за засилване на търсенето и спад на предлагането на черно злато, предаде Франс прес.

В азиатската електронна сесия американският лек суров петрол с доставка през октомври понижи цената си с 15 цента до 49,74 долара за барел.

Лондонският сорт Брент от Северно море с доставка през ноември поевтиня с 16 цента до 55,31 долара за барел.

Във доклад, публикуван в сряда, Международната агенция за енергията (МАЕ) прогнозира увеличение на световното търсене на петрол с 1,6 милиона барела на ден през 2017 година или със 100 000 барела на ден повече в сравнение с августовската й прогноза.

Предишния ден в своя месечен доклад Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) отчете спад на производството в картела през август и също преразгледа към увеличение очакванията си за търсенето на суровината през тази година до около 96,77 милиона барела на ден.

Вчера при закриването на търговията в Ню Йорк американският лек суров петрол поскъпна с 59 цента до 49,89 долара за барел (най-високата стойност от началото на август), а лондонският Брент - с 31 цента до 55,47 долара за барел - най-високата стойност от средата на април.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ