Петролът достига нови рекорди

Петролът достига нови рекорди

Петролът достига нови рекорди

Цените на петрола се повишиха до най-високите си нива от години тази сутрин, докато търсенето продължава да се увеличава заради високите цени на природния газ, които стимулираха преминаването към петролни продукти за отопление и производство, предаде Ройтерс.

Към 8:40 часа българско време сортът Брент поскъпна с 0,93 долара, или 1,10%, до 85,79 долара за барел, след като по-рано достигна 86,04 долара – най-високата цена от октомври 2018 г.

Цената на американския лек суров петрол WTI се повиши с 1,24 долара, или 1,51%, до 83,52 долара за барел, след като по-рано се повиши до 83,73 долара – най-високата стойност от октомври 2014 г. И двата сорта се повишиха с поне 3% миналата седмица

„Разхлабването на мерките по света вероятно ще подкрепи възстановяването на потреблението на гориво“, коментират от ANZ bank. Според анализаторите само преминаването от газ към петрол за генериране на енергия ще увеличи търсенето на „черното злато“ с 450 хил. барела на ден през четвъртото тримесечие.

Ниските температури в Северното полукълбо също се очаква да влошат дефицита от доставки на петрол, казва Едуард Моя от OANDA.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ