Петролът поевтиня в азиатската търговия

Петролът поевтиня в азиатската търговия

Петролът поевтиня в азиатската търговия

Цените на петрола се понижиха днес в азиатската търговия заради опасенията от свиване на търсенето, тъй като търговската война САЩ-Китай хвърля сянка върху пазарите. В същото време котировките на черното злато бяха подкрепени в известна степен от очакванията, че ОПЕК ще направи нови съкращения в добива си, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Лондонският сорт Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, поевтиня с 18 цента или с 0,3 на сто до 57,20 долара за барел.

Американският лек суров петрол понижи котировките си с 9 цента или с 0,2 на сто спрямо закриването вчера до 52,45 долара за барел в сутрешната азиатска електронна сесия на Нюйоркската търговска борса.

Вчера и двата сорта поскъпнаха с над 2 процента заради информации, че Саудитска Арабия, най-големият износител на петрол в света, е призовала другите водещи производителки на петрол да обсъдят неотдавнашния силен спад на цените на черното злато, които продължават да бъдат с над 20 процента по-ниски спрямо максималните стойности, достигнати през април.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ