Петролът поевтинява на пазарите в Азия

Петролът поевтинява на пазарите в Азия

Петролът поевтинява на пазарите в Азия

Котировките на петрола отново тръгнаха надолу днес в азиатската електронна търговия. Опасенията от прекомерното предлагане на световните пазари и свиването на търсенето пак взеха превес на фона на силните понижения на водещите индекси на фондовите борси след решението на централната банка на САЩ да вдигне лихвите.

Американският лек суров петрол с доставка през февруари (днес е първият ден за търговия с февруарски фючърси на този сорт) поевтиня с 81 цента до 47,36 долара за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската търговска борса, съобщи Франс прес.

Лондонският сорт Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, също с доставка през февруари, понижи котировките си със 72 цента до 56,52 долара за барел.

Вчера цените на петрола се повишиха преди класическата проблематика предлагане/търсене да вземе превес и да окаже натиск върху котировките на черното злато.

Министерството на енергетиката на САЩ обяви снощи по-слабо от очакваното свиване на запасите на най-голямата икономика в света и то след публикуваните прогнози за увеличение на производството на американски шистов петрол.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ