Петролът поскъпна на фона на спад на запасите в САЩ*

Петролът поскъпна на фона на спад на запасите в САЩ*

Петролът поскъпна на фона на спад на запасите в САЩ*

Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в сряда на фона на данните, че запасите от суровината и производни продукти в САЩ са намалели повече от очакваното през миналата седмица. Това подсили прогнозите, че търсенето ще изпревари растежа на предлагане въпреки увеличението на броя на заразените с COVID-19 в света, предаде Ройтерс.

Към 9:25 часа българско време сортът Брент поскъпна с 0,38 долара, или 0,51%, до 74,86 долара за барел, докато цената на американския лек суров петрол WTI се повиши с 0,46 долара, или 0,364%, до 72,11 долара за барел.

„Цените на суровия петрол се стабилизираха преди данните на Администрацията за енергийна информация за запасите в САЩ, тъх като търговците търсят баланс между ограничените доставки и бързото разпространение на варианта Делта на коронавируса“, коментира Автар Санду Phillips Futures.

В същото време данните на Американския петролен институт показаха, че запасите от суров петрол в САЩ са се понижили с 4,7 млн. барела за седмицата, приключила на 23 юли. Анализаторите очакваха понижение от 2,9 млн. барела, след като миналата седмица бе регистриран неочакван ръст.

В рамките на същия период запасите от бензин са намалели с 6,2 млн. барела, а запасите от дестилати са спаднали с 1,9 млн. барела.

Търговците очакват днес и официалните данни на Администрацията за енергийна информация.

„По-значителен от очакваното спад (при данните на АЕИ), може да разтърси цените на двата сорта“, коментира Джефри Хейли от OANDA.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ