Петролът поскъпва в Азия

Петролът поскъпва в Азия

Котировките на петрола днес в азиатската търговия отново тръгнаха нагоре. Играчите на пазара се надяват на важните срещи на Г-20 и на ОПЕК през идните дни да бъдат предложени решения на проблема със свръхпредлагането.

Американският лек суров петрол с доставка през януари поскъпна с 45 цента до 52,01 долара за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската търговска борса, съобщи Франс прес.

Лондонският сорт Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, с доставка също през януари, повиши котировките си с 49 цента до 60,70 долара за барел.

Експертите очакват, че президентите на Китай и на САЩ - Си Цзинпин и Доналд Тръмп - ще постигнат споразумение на срещата на високо равнище на Г-20 в Аржентина, насрочена за петък и събота, за да изгладят търговските си спорове и да отслабят заплахата, която идва от тях, за растежа на световната икономика, а от там и за световното търсене на енергийни ресурси.

Инвеститорите са насочили цялото си внимание към срещата на Г-20 и заседанието на ОПЕК, насрочено за 6 декември, коментира анализатор на петролния пазар.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ