Слаб ръст на цените на петрола

Слаб ръст на цените на петрола

Слаб ръст на цените на петрола

Котировките на петрола се повишиха съвсем слабо в азиатската електронна търговия. Инвеститорите продължават да са загрижени за високите равнища на американското предлагане на черно злато.

Американският лек суров петрол с доставка през април повиши цената си с 1 цент до 48,08 долара за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската търговска борса, съобщи сайтът romandie.com, позовавайки се на Франс прес.

Лондонският сорт Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, с доставка през май, поскъпна с 4 цента до 51,39 долара за барел.

Пазарите продължават да са под силното въздействие на новината от миналата седмица, че запасите от суров петрол на САЩ са достигнали рекордно високи равнища.

Миналата седмица петролът поевтиня с 9 на сто. Освен равнището на запасите инвеститорите констатираха, че и производството на шистов петрол в САЩ ускорява темпа на фона на усилията на други страни, сред които и членки на ОПЕК, да свия добива си през първите шест месеца на годината, за да съдействат за повишаването на котировките.

Източник: БТА

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ