Спад на цените на петрола

Спад на цените на петрола

Спад на цените на петрола

Котировките на петрола продължиха и днес да се понижават в азиатската електронна търговия заради отчетеното увеличение на американските запаси от суров петрол и перспективите ОПЕК да смекчи споразумението си за ограничаване на производството.

Американският лек суров петрол с доставка през юли понижи цената си с 4 цента до 70,67 долара за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската търговска борса, съобщи Франс прес.

Лондонският сорт Брент от Северно море, чиито котировки са референтни за европейския пазар, с доставка също през юли, поевтиня с 11 цента до 78,68 долара за барел.

Руският министър на енергетиката Александър Новак съобщи вчера, че ОПЕК и Москва ще обсъдят повишение на праговете си за добив на срещата в края на юни във Виена.

Котировките на черното злато силно се повишиха напоследък, достигайки максимуми за последните три и половина години. Брентът преодоля символичния праг от 80 долара за барел основно заради призрака на американските санкции срещу Иран и Венецуела.

След забележителния си скок цените започват леко да се понижават. Има технически причини, но най-важното е да се потвърди хипотезата за увеличение на производството на срещата през юни, коментира анализатор на петролния пазар.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ