Спряха шести блок на АЕЦ "Козлодуй" за ремонт и презареждане с гориво

Спряха шести блок на АЕЦ Козлодуй за ремонт и презареждане с гориво

Спряха шести блок на АЕЦ "Козлодуй" за ремонт и презареждане с гориво

Спряха шести блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов годишен ремонт, който ще продължи до началото на месец ноември. В този период ще бъдат извършени необходимите ремонтни дейности на съоръженията и превантивно техническо обслужване, които да обезпечат безопасната и надеждна работа на оборудването и системите на блока. Ще продължи изпълнението на планираните мерки, свързани с дългосрочната експлоатация на ядрената мощност. 

Реакторът ще бъде презареден със свежо ядрено гориво за следващата 27-а горивна кампания. При завършилата 26-а горивна кампания, която продължи една година, шести блок е произвел над 8 млрд. 200 млн. kWh електроенергия. 

При изпълнението на предвидените дейности е създадена организация за стриктно прилагане на въведените противоепидемични мерки за ограничаване на разпространението на Covid-19. Целта е опазване на здравето на работещите, осигуряване на безопасната експлоатация на ядрените мощности и гарантиране на надеждни и стабилни енергийни доставки по време на предстоящия есенно-зимен период.

Другият ядрен енергоблок на АЕЦ „Козлодуй” – пети, работи съгласно планирания график за електропроизводство.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ