Два видеоклипа представят българското европредседателство

Два видеоклипа представят българското европредседателство

Два видеоклипа представят българското европредседателство

"Няма как да не се влюбиш в нея от пръв поглед" и "Приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС". Така се казват два от трите видеоклипа, изготвени от България по повод българското европредседателство, което започна с началото на тази година.

Филмите бяха представени на пресконференция днес в Зала 3 на обновения Национален дворец на културата (НДК) от министъра за българското европредседателство Лиляна Павлова. Те бяха качени по-късно на официалния сайт eu2018bg.bg.

Първото видео е с участието на актрисата Лорина Камбурова и актьора Бойко Кръстанов. То е заснето за 10 дни, при различни метеорологични условия, за да покаже красотата на България, нейните уникални кътчета и традиции. Видеото разказва за страната ни през очите на двама млади хора, които се срещат във влак и започват да пътуват и да я опознават, влюбвайки се един в друг и в нея. То е продуцирано от Димитър Гочев. Режисьор е Божидар Велинов, а сценаристи - Мирон Крумов и Мариана Събева.

Освен двамата млади актьори, всички други заснети и участващи лица са автентични хора в реалните им работни места или пред домовете им. Целта е България да бъде предствена като "скрито бижу" на Европа и "съкровище", каза Лиляна Павлова. 

Второто видео посочва приоритетите на България по време на нейното европредседателство. Има и трети клип, който все още не е завършен и ще бъде представен след дни. Той ще показва известни български постижения - какво сме дали на света. Музиката за председателството е композирана от Краси Тодоров. Видеата, логото, музиката, банерите и цялата кампания са финансирани с 202 000 лв. чрез обществена поръчка. 

Оттук нататък с тези клипове ще започват всички формални съвети в Брюксел и неформалните в София, стартиращи другата седмица със среща с участието на председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер. Клиповете ще се завъртят и по телевизиите, включително на английски език и с жестомимичен превод. 

Вижте!


Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ