ЕП не е готов с оценката на изпитаните днес кандидати за еврокомисари

ЕП не е готов с оценката на изпитаните днес кандидати за еврокомисари

ЕП не е готов с оценката на изпитаните днес кандидати за еврокомисари

Европейският парламент няма да успее да се произнесе днес и по трите кандидатури за еврокомисари от Франция, Унгария и Румъния. Това съобщиха източници от ЕП.

След днешното изслушване унгарският кандидат Оливер Вархели не получава необходимата подкрепа от парламентарната комисия по външни работи. Той ще има възможност да отговори на допълнителни писмени въпроси. Ако накрая премине успешно изпита, Вархели ще отговаря за разширяването на ЕС. Той е вторият кандидат на Унгария след отхвърлянето на Ласло Трочани.

Румънският кандидат Адина Валян днес не се е представила убедително според евродепутатите от групата на Зелените. Валян заяви пред евродепутатите, че подкрепя възможно най-бързото приемане на новите правила за международните пътни превози. Валян е четвъртата румънска кандидатура за представител на Букурещ в комисията под председателството на Урсула фон дер Лайен.

Френският кандидат Тиери Брьотон се наложи отново да уточнява пред евродепутатите днес своето финансово състояние, след като в последните дни спешно продаде дяловете си в дружества и напусна управата на няколко организации. Засега изглежда, че единствено той от тримата може да премине днешното изслушване без големи пречки, според първоначалната оценка на изпитната комисия. През октомври евродепутатите отхвърлиха първия френски кандидат Силви Гулар.

Предвижда се евродепутатите да съобщят окончателната си оценка от днешните изслушвания на 21 ноември, предаде БТА. Ако оценката е положителна, съставът на следващата Европейска комисия се предвижда да бъде гласуван на 27 ноември.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ