Орбан: Лидерите на ЕС искат "Европейска империя", която да пороби държавите на континента

Орбан: Лидерите на ЕС искат Европейска империя, която да пороби държавите на континента

Орбан: Лидерите на ЕС искат "Европейска империя", която да пороби държавите на континента

Лидерите на Европейския съюз искат да създадат "Европейска империя", която ще пороби националните държави на континент. Това заяви унгарският министър-председател Виктор Орбан, цитиран от Асошиейтед прес.

Орбан говори по време на честванията на унгарската антисъветска революция от 1956 г. и призова избирателите да отхвърлят глобализма и да подкрепят "културата на патриотизма" на изборите за Европарламент през 2019 г, предаде БТА.

Премиерът каза, че ако имиграцията продължава, "коренните европейци" ще станат малцинство, а "терорът ще стане част от живота в големите градове".

От 2015 г. насам Орбан се съсредоточи върху все по-твърда антиимиграционна политика, което помогна на неговата партия ФИДЕС- Унгарски граждански съюз на изборите през април да спечели трети пореден мандат и да разполага с две трети от гласовете в парламента.

Опозиционните партии, които се събраха на отделно честване, призоваха Унгария да се присъедини към службата на Европейската прокуратура, за да се подобри борбата с корупцията.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ