Утре евродепутатите гласуват пакет "Мобилност"

Утре евродепутатите гласуват пакет Мобилност

Утре евродепутатите гласуват пакет "Мобилност"

Утре Европейският парламент ще гласува законодателните промени, станали известни като пакет "Мобилност". До последно не е ясно какъв ще е вотът, а според евродепутати става въпрос за разлика между 1-2 гласа. 

"Няма да кажа, че съм оптимист. Очаквам да видя какво ще се случи, има различни слухове. Има готовност да направим протест, свързали сме се с всички браншови организации", коментира евродепутатът Ангел Джамбазки пред Нова телевизия. 

Над 120 000 глави на български семейства работят като тираджии, заяви Джамбазки. 

Той коментира, че най-важното за българските превозвачи е да не се гласуват промените, които предвиждат на всеки три седмици шофьорът да се връща в страната. 

"Това е абсолютно нарушение на правилото за свободно придвижване в Европейския съюз", каза той. 

Евродепутатът обясни, че изискването за нощуване в хотел, щяло да доведе до допълнителни вреди, като например кражби на камионите. Застрахователят обаче не покривал щетите, ако шофьорът е извън камиона. 

Евродепутатът Андрей Новаков обясни, че през последните няколко седмици е разговарял със свои колеги, включително от Западна Европа. Според него силите били изравнени и в последния момент ще стане ясно как ще се гласува. Новаков коментира, че вероятно разликата ще е 1-2 гласа. 

"В момента правим наистина опълчение. Те са повече от нас", каза Новаков. 

Той коментира, че в момента пакетът е много по-добър от този, който е предложен в началото. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ