Заловиха заподозрения за убийството на българката с 6-годишно дете в Германия

Заловиха заподозрения за убийството на българката с 6-годишно дете в Германия

Заловиха заподозрения за убийството на българката с 6-годишно дете в Германия

Германската полиция е задържала 53-годишния Томас Тюнерман, издирван за убийството на 24-годишната българка Хатидже и 6-годишния ѝ син Ахмед.

Полицията е извършила ареста на Тюнерман в Хамбург, съобщи Дарик. "Около обяд цивилни полицаи са разпознали Тюнерман и са го задържали", каза говорител на органите на реда в Билефелд.

Разследват жестоко убийство на млада българка и 6-годишният й син в Германия

Тюнерман е бил осъден през 2004 г. на 8 години затвор заради опит за убийство на млада жена, пише немското издание "Билд", цитирано от "24 часа". През 2004 г. инцидентът се случил в град Бад Залцуфлен, Германия. В жилището си Тюнерман намушкал 24-годишната Сабрина Д. с нож, а след това я изнасилил. Нараняванията на жената били в областта на врата и гърдите. Тя е оцеляла след инцидента, а Тюнерман бил осъден на 8 години затвор заради опит за убийство, изнасилване и причиняване на тежки физически наранявания.

Сабрина е била съседка на Тюнерман, живеела в същата къща, но на последния етаж. Мъжът често я канел на гости при себе си и "се влюбил в нея". Около 23,30 ч. във вечерта на инцидента Томас предложил на Сабрина да пренощува при нея. След нападението мислел, че жената е мъртва и влязъл в банята да си вземе душ. Сабрина обаче дошла в съзнание, успяла да излезе на улицата и да вика за помощ. При този инцидент Томас успял да избяга с мотора си, но на следващия ден се предал в полицията.

При убийството на българката Хатидже и нейния син Ахмед следователите намират много прилики със случая от 2004 г. "Сега обаче не открихме следи от сексуално насилие", каза главен прокурор Кристофър Имиг. От органите на реда предполагат, че Тюнерман е избягал с обществен транспорт. На лявата си ръка той има гипсова шина.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ