Събития

Точка на кипене - дебатите на Мениджър 2021
icon
06 април 2021 г.
icon
15:00 ч.
icon
Без регистрация
Достъпът на лица под 18 г. е позволен.
icon
Безплатно
icon
Онлайн

Точка на кипене - дебатите на Мениджър 2021

...

ЗА СЪБИТИЕТО

Гледайте дебата във фейсбук събитието Трябва ли да се страхуваме от роботите?

Или през банер в сайта manager.bg, който ще бъде активен по време на събитието.

Нов формат поредица от събития, подлагащи на дебатиране актуални общественозначими теми. МЕНИДЖЪР. среща тезите на експерти от различни области по горещи теми, свързани с бизнеса, икономиката, пазара на труда и лидерството

Формат: Два отбора („За“ и „Против“) дебатират по предварително зададена тема. Участниците в отборите са хора с будни умове - общественици, специалисти в областта си, активни участници в бизнес живота на България. Публиката участва активно по време на събитието, като от нейното гласуване зависи изходът от дебата и печелившият отбор.  

В седмицата преди дебата в гласуването „За“ и „Против“ ще може да се включи и широката общественост чрез попълване на онлайн анкета, публикувана на сайта manager.bg, както и във фейсбук страницата на „Мениджър Нюз“. Резултатите от допитването ще се оповестяват в началото на всяко от изданията на дебатите.

Тема на първия дебат:

Трябва ли да се страхуваме от роботите?

НЕ, защото замяната на сложните, опасни и монотонни човешки дейности е неизбежна; защото роботизацията, автоматизацията и приложението на AI са естествен процес от динамиката в икономиката наред с „outskilling“ тенденцията, при която работодателите инвестират в обучения на служителите си, за да ги подготвят не само за нови позиции вътрешно, но и за нововъзникващи работни места извън компанията.

ДА, защото българската образователна система все още не е достатъчно добре ориентирана към бъдещето и новите тенденции на пазара на труда; „outskilling“ практиката звучи като мираж за голяма част от бизнеса и администрацията; в добавка има риск интересът към хуманитарните и социални науки да отслабне, заради фокуса на новото поколение върху цифровизацията и неясната комуникация по отношение на бъдещата връзка човек-робот. Защото ние правим робота, не той нас. Или?

Какви още са предизвикателствата, които ни чакат при една свръхавтоматизирана икономика и какъв е правилният начин да подготвим за нея настоящите си служители и новото поколение хора на пазара на труда, ще научим заедно на 06 април от 15.00 часа.

Гласувайте, гледайте, бъдете активни.

МЕДИЯ