Събития

Точка на кипене - дебатите на Мениджър 2021
icon
07 октомври 2021 г.
icon
15:00 ч.
icon
Онлайн и МВБУ София
icon
Без регистрация
Достъпът на лица под 18 г. е позволен.
icon
Безплатно
icon
Присъствено
icon
Онлайн

Точка на кипене - дебатите на Мениджър 2021

...

ЗА СЪБИТИЕТО

Гледайте на живо във Facebook събитието ИМАТ ЛИ СМИСЪЛ КВОТИТЕ В БИЗНЕСА? ТОЧКА НА КИПЕНЕ – ДЕБАТИТЕ НА МЕНИДЖЪР 2021 или в сайта manager.bg.

За присъствие в залата, моля попълнете регистрационната форма. 
Локация: Международно висше бизнес училище София

ТОЧКА НА КИПЕНЕ – ДЕБАТИТЕ НА МЕНИДЖЪР 2021 – нов формат събития, подлагащи на дебатиране актуални и общественозначими теми. МЕНИДЖЪР среща тезите на експерти от различни области по горещи теми, свързани с бизнеса, икономиката, пазара на труда и лидерството.

Формат: Два отбора („за“ и „против“) дебатират по предварително зададена тема. Времетраене между 60 и 90 минути. Участниците в отборите са
хора с будни умове – общественици, специалисти в областта си, активни участници в бизнес живота на България.

Начин на провеждане: Присъствие в залата на провеждане и излъчване на живо онлайн във Facebook страницата на manager.bg и на www.manager.bg.

Правила: Всеки от участниците разполага с определено време, за да изложи своите аргументи в подкрепа на тезата, която защитава. Провежда се и гласуване, в което се включват онлайн зрителите на дебата. По време на събитието те ще могат да подкрепят чрез попълване на онлайн анкета тезата, която считат, че е защитена най-добре в дебата. Победител е отборът, който успее да постигне обръщане на резултата или промяна в по- висока степен в позицията, изразена от зрителите. За първоначални данни по отношение на становището на зрителите се приемат резултатите от предварителна анкета, публикувана седмица преди провеждането на събитието на www.manager.bg.

Тема на втори дебат: 

ИМАТ ЛИ СМИСЪЛ КВОТИТЕ В БИЗНЕСА?

  • ИМАТ СМИСЪЛ в общества, в които стереотипите по отношение на пол, раса и множество социални характеристики създават дискриминация, а оттам неравен старт за развитие, реализация, професионален напредък, размер на възнаграждение. Въвеждането на квоти за жени в управлението на най-големите компании например би могло да промени консервативните модели по отношение ролите на мъжете и жените в семейството, обществото и бизнеса. Имат смисъл и защото подобряват работния микроклимат в компаниите.

  • НЯМАТ СМИСЪЛ, защото това означава допълнителна бюрокрация и защото хората се наемат/издигат заради тяхната компетентност и мотивация, а не защото някой задължава компаниите да осигурят по-добър баланс в екипа. По-важно е да се работи в посока изграждане на толерантна работна среда. Кой по-добре знае от какви хора има нужда компанията – вие като собственик, изпълнителен директор, предприемач, или законодателят, опитващ се да реши културно наложени стереотипи с въвеждане на служебно равенство? Водят ли финансовите и обществените оценки на компаниите до дискриминация от нов вид?

    Какъв е балансът между двете гледни точки? Кои компании осигуряват равенството без нужда от въведени чрез законодателство квоти и какво още може да се направи по отношение на равния старт в професионалната реализация?

Програма
14:30 - 15:00

Регистрация на присъстващите гости

15:00 - 15:10

Откриване на събитието

15:10 - 16:10

Провеждане на дебат

16:10 - 16:15

Обявяване на резултати от гласуването по време на дебата

16:15 - 16:20

Закриване на събитието

МЕДИЯ
Присъстващи

Aya Rose

CEO, iArose,

Teodora Vasileva

Manager, vtk-oil,

Ая Джамбазова

CEO, iArose,

Таня Павлова

Финансов мениджър и прокурист, Пайплайф България ЕООД,

Цветелина Тасева

CEO, ACC Ltd.,

йосиф аврамов

председател на УС, КЦПЕЛ,