Amazon може да започне да приема плащания с криптовалути

Amazon може да започне да приема плащания с криптовалути

Amazon може да започне да приема плащания с криптовалути

Американският гигант в онлайн търговията на дребно Amazon може да започне да приема плащания с криптовалути като биткойн, предаде „Бизнес инсайдър“, позовавайки се на информация за нова работна позиция в компанията.

От обява за работа в Amazon става ясно, че основата от Джеф Безос фирма търси „опитен продуктов лидер, който да разработи стратегията на фирмата за дигитална валута и блокчейн, както и да създаде пътна карта за пускане на продукта на пазара".

„Ще можете да се възползвате от опита си в блокчейн, дигитални валути на централните банки и криптовалутите, за да посочите възможностите, които трябва да бъдат развити, да управлявате цялостната визия и продуктовата стратегия и инвестициите в нови възможности“, се казва още в обявата.

Говорител на компанията заяви, че в Amazon са „вдъхновени от иновациите, случващи се на пазара на криптовалути, проучват как те могат да изглеждат в рамките на компанията“.

От обявата става ясно още, че продуктовият лидер ще работи в тясно сътрудничество с другите екипи в Amazon, включително отделът за облачни услуги Amazon Web Services. В момента AWS предлага услуга, наречена „управляван блокчейн“. За момента обаче Amazon не приема криптовалути като платежно средство.

„Вярваме, че бъдещето ще се гради върху нови технологии, които позволяват модерни, бързи и евтини плащания, и се надяваме да донесем това бъдеще на клиентите на Amazon възможно най-скоро“, казва още говорителят на Amazon

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ