Азиатските пазари завършиха седмицата без ясна посока

Азиатските пазари завършиха седмицата без ясна посока

Азиатските пазари завършиха седмицата без ясна посока

Фондовите борси в Азия  приключиха седмичната търговия със смесени настроения, след като щатският долар продължи колебливото си представяне, въпреки изказванията на американския президент Доналд Тръмп на Световния икономически форум в Давос, пише DailyFX.

Тръмп обяви, че иска "силен долар", който да отговаря на доверието в американската икономика. Думите на президента бяха посрещнати с изненада, тъй като те противоречаха на изказването на американския министър на финансите Стивън Мнучи, който заяви че "един по-слаб долар" е "добър за САЩ, тъй като благоприятства "търговията“.

Волатилността на американската валута се отрази и на азиатските пазари, след като основният японски индекс Nikkei 225 загуби ранните си печални и завърши деня със спад от 0,16% до 23 631,88 пункта.

На другата противоположност беше южнокорейският Kospi, който успя да компенсира загубите от ранната част на сесията и да завърши деня с повишение от 0,49% до 2 574,76 пункта, благодарение на поскъпване на акциите на Samsung Electronics.

Силен ръст отчете и борсата в Хонконг, където индексът Hang Seng се повиши с 1,53% до 33 154,12 пункта, докато в континентален Китай борсите в Шанхай и Шенжен не намериха единна посока, като Shanghai Composite добави 0,30% към стойността си, достигайки 3 559,03 пункта, а Shenzhen Composite се понижи с 0,16% до 1 950,21 пункта.

Борсата в Австралия остана затворена заради национален празник.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ