БФБ придобива 45% от частен инвестиционен фонд за 5.5 млн. лв.

БФБ придобива 45% от частен инвестиционен фонд за 5.5 млн. лв.

БФБ придобива 45% от частен инвестиционен фонд за 5.5 млн. лв.

Българската фондова борса обяви, че придобива 45% дял в инвестиционния фонд „Капман“ за 5,5 млн. лв. Целта на сделката е развитието в сигнергия на многостранните системи за търговия на БФБ.

„Навлизането на технологиите водят до бурно развитие на по-слабо регулирани електронни платформи за търговия каквито са тази на БФБ и на Капман – „MTF Sofia”. Убедени сме, че заедно ние ще разкрием пълния им потенциал и най-вече в полза на капиталовия пазар в България“, коментира доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ.

Обединението между БФБ и „MTF SOFIA“ на Капман се очаква да има положителен ефект и за двата пазарни оператора. То ще създаде възможности за разработване на нови пазарни ниши и предлагане на по-голямо разнообразие от финансови инструменти за инвеститорите като: структуриране на нови спот инструменти; регистриране за търговия на интересни и ликвидни чуждестранни инструменти, в това число и емитирани на съседни пазари и развитие на краудфандинг (crowdfunding) платформи.

Предстои акционерите на БФБ да гласуват предложението за придобиването на дела от Капман на Извънредно общо събрание планирано за 30 ноември.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ