Експерт: Биткойнът е стар и тромав, бъдещето е в Altcoins

Експерт: Биткойнът е стар и тромав, бъдещето е в Altcoins

Експерт: Биткойнът е стар и тромав, бъдещето е в Altcoins

Създателят на известната антивирусна програма McAfee, Джон Макафи, който досега е бил откровен фен на биткойните и криптовалутата, внезапно си върна похвалите за актива, съобщава Learnbonds.

Той нарече биткойнът "стар, тромав, несигурен" и го сравни с характеристиките на други активи като Ethereum и неговите интелигентни договори.

Макафи прави смелото прогнозиране, твърдейки, че "бъдещето на криптовалутата е в ръцете на монетите Alt". Altcoin е често срещан термин в индустрията за всеки актив, който не е Bitcoin. Има хиляди от тях, всеки с различна стойност, според CoinMarketCap.

Мнението на Макафи за биткойна е толкова променливо, колкото и самата криптовалута. Предприемачът веднъж беше казал, че биткойнът ще достигне 1 милион долара до края на 2020 г., само за да отстъпи от тази прогноза пет след началото на новата година. Настоящото твърдение е особено странно, като се има предвид, че понастоящем стойността на биткойна е $ 9 300 и расте.

Мнозина смятат, че това покачване на цената се дължи на институционалния интерес към биткойна, като компании като Bakkt и CME Group въвеждат биткойн опции и фючърси, като допълнително легитимират актива в очите на големите инвеститори.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ