Европейските борсови индекси вървят надолу

Европейските борсови индекси вървят надолу

Европейските борсови индекси вървят надолу

Индексите на основните европейски фондови борси продължават да вървят надолу, инвеститорите са в позиция на изчакване на съвещанието на Европейската централна банка през седмицата, свидетелстват данните от търговията до момента.

Британският индекс FTSE 100 се понижава с 0,63%, до 7326,75 пункта, френският CAC 40 спада с 0,20%, до 5076,30 пункта, германският DAX е надолу 0,06%, до 12117 пункта.

Европейските борси са на червено на фона на редица фактори, един от които е заседанието на ЕЦБ, насрочено за утре, 7 септември. Очакванията са Европейската централна банка да запази без промени нулевите лихви, включително основната, а ставките по депозити да останат на ниво  минус 0,4%, както и да съхрани обема на изкупуване на активи в рамките на програмата си за количествени облекчения на ниво от 60 млрд.евро месечно до края на 2017 година.

В същото време влияние на посоката на индексите продължава да оказва и геополитическото напрежение след ядрените изпитания на Северна Корея, която обяви преди дни успешно тестване на водородна бомба, предназначена за междуконтинентални балистични ракети.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ