Индия иска да забрани повечето криптовалути

Индия иска да забрани повечето криптовалути

Правителството на Индия е на път да представи законопроект за забрана на всички частни криптовалути, с малки изключения, както и да създаде рамка за регулиране на дигиталната валута, издавана от централната банка на страната, предаде ДПА.

Законопроектът за криптовалутата и регулирането на официалната цифрова валута е в списъка за представяне на парламентарната сесия, започваща на 29 ноември, съобщи обществената телевизия „Прасар Бхарати“.

Целта е да се „създаде улесняваща рамка за създаването на официална цифрова валута, която да се издава от Резервната банка на Индия“.

В отговор на новината всички основни дигитални валути белязаха спад в „овърнайт“ търговията на индийските крипто борси, включително биткойнът, който падна с 18.53% и етерът, чиято цена намаля с 15.58%.

Индийското правителство има притеснения, че криптовалутите може да се използват за финансов тероризъм и пране на пари. Властите са скептични към виртуалните валути, посочвайки и волатилността им и подреждащите обещания към инвеститорите.

Миналата седмица премиерът Нарендра Моди призова държавите да си сътрудничат за криптовалутите, отбелязвайки, че е важно да се гарантира, че валути като биткойн няма да попаднат „в грешни ръце“.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ