Размяна на закачки между Илон Мъск и McDonald’s доведе до създаването на нови криптовалути

Размяна на закачки между Илон Мъск и McDonald’s доведе до създаването на нови криптовалути

Американската верига за бързо хранене McDonald’s и главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск влязоха в любопитен разговор в Twitter, който доведе до светкавичната поява на нови криптовалути.

Всичко започна с предложение на Мъск, който заяви, че ще изяде детско меню на McDonald’s по телевизията, ако веригата започне да приема криптовалутата доджкойн като разплащателно средство в своите ресторанти.

По-късно от McDonald’s реагираха с контраоферта, заявявайки, че ще започнат да приемат доджкойн, ако „Tesla приеме grimacecoin”. Съобщението бе придружено с лилава монета с лицето на талисмана на McDonald’s Гримас. Коментарът от McDonald’s всъщност беше закачка с Мъск, тъй като по времето на изпращането на съобщението такава криптовалута не съществуваше.

След размяната в Twitter обаче се появиха поне 10 различни „Grimace Coins'“ в платформата Binance Smart Chain Network, съобщават от Coindesk. Една от тези криптовалути дори бе придружена с професионално изглеждащ уебсайт, появил се в рамките на 24 часа след публикацията на McDonald’s.

От веригата за бързо хранене заявиха пред Fortune, че нямат общо с нито една от тези криптовалути.

Това не е първият случай, в който Мъск публично подкрепя доджкойн – криптовалута, която също бе създадена като шега на база на интернет мийм. Въпреки шеговитата си същност криптовалутата набра инерция и се задържа на пазара, макар и с много резки колебания в стойността. Преди съобщението на Мъск тя се разменяше за 0,13%, а след него – за 0,15 долара.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ