Robinhood получи оценка от 32 млрд. долара при своето IPO

Robinhood получи оценка от 32 млрд. долара при своето IPO

Robinhood получи оценка от 32 млрд. долара при своето IPO

Платформата за търговия на капиталовите пазари Robinhood, която да доби огромна популярност сред инвеститорите на дребно от началото на пандемията от COVID-19, продаде акции на цена от 38 долара при първоначалното си публично предлагане, предаде Си Ен Би Си.

Това даде на компанията пазарна оценка от 32 млрд. долара преди борсовия ѝ на Nasdaq по късно днес. Тази цена е в долния край на ценовия диапазон от 38 до 42 долара за акция.

Компанията, която ще дебютира пoд cимвoлa НООD, е продала общо 52,4 млн. акции, набирайки близо 2 млрд. долара. Основателите на Robinhood Владимир Тенев и Байджу Бат са продали акции, на стойност по 50 млн. долара

Към второто тримесечие на годината Robinhood е имала 22,5 млн. абоната с профили, свързани с банкови сметки в сравнение с 18 млн. през първите периода януари-март 2021 г.

В последната си прогноза Robinood очаква приходи между 546 и 574 млн. долара за второто тримесечие на тази година, което е над два пъти повече в сравнение с регистрираните през същия период на миналата година приходи от 244 млн. долара. През първото тримесечие приходите на компанията скочиха с 309% на годишна база до 522 млн. долара.

В същото време обаче компанията очаква нетна загуба от 487 до 537 млн. долара за второто тримесечие, след като миналата година излезе на печалба през същото тримесечие.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ