Биткойнът рязко поскъпна

Биткойнът рязко поскъпна

Биткойнът рязко поскъпна

Биткойнът поскъпна рязко днес, записвайки най-голямото си дневно повишение от месец юли. Изненадващото рали идва, след като най-популярната криптовалута регистрира месечен спад през септември.

Към 16:55 часа българско време биткойнът се разменя за 47 108,23 долара, което представлява ръст от 9,01% за последните 24 часа. В същото време цената на етера нарасна до 3 210,27 долара, което е повишение със 7,65% за денонощието.

За месец септември биткойнът поевтиня със 7,6% на фона на регулаторния натиск от Китай и САЩ.

Търговците предоставиха различни възможни причини за повишение, като заявиха, че силно разделения пазар поставя дигиталните активи в уязвима на колебания в цените позиция. Според някои поскъпването се дължи на вчерашния коментар на председателя на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл, който заяви, че централната банка „няма намерение“ да забранява криптовалутите.

„Може би ставам свидетели на началото на известно откъсване на криптовалутите от традиционните пазари“, коментира ръководител за азиатско-тихоокеанския регион на борсата за криптовалути Luno в Сингапур. „Рано е да се каже, но очакванията от минала година може да се осъществят сега, особено на фона на несигурността около споровете за тавана на федералния държавен дълг в САЩ и Китайските рестрикции. Крипто изглежда е в свои собствен бичи цикъл и продължава да върви нагоре“, добави той.

Въпреки понижението през септември, биткойнът напредна с 25% през третото тримесечие. Този резултат идва след спад от 41% през предходните три месеца.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ