Tesla избра само една криптовалута за разплащания

Tesla избра само една криптовалута за разплащания

Американският автомобилен производител Tesla изпълни даденото през декември обещание от Мъск да започне тестово разплащане с криптовалута и обяви коя ще е тя. Избраната криптовалута с която ще може да се пазаруват фен стоки от онлайн магазина на компанията е Dodecoin.

Вече се приемат и плащания с нея, а от Tesla подчертават, че всички останали цифрови активи няма да бъдат разглеждани от нея като средство за разплащане и ако купувачът се опита да плати за покупката с тях, нито продажбата ще се състои, нито преводът ще му бъде върнат, става ясно от съобщение, публикувано в секцията "поддръжка" на уебсайта на Tesla. Самият Мъск също обяви с пост в Twitter, че от днес вече могат да се купуват фен стоки на Tesla с мемекойна. Това моментално повлия на цената на създадената на шега криптовалута, която скочи с над 16% за последните 24 часа до 0,195590 долара малко преди 10.00 ч. българско време.

По данни на платформата CoinDesk днес Dogecoin е една от малкото дигитални валути, записващи ръстове. Биткойнът и етерът поевтиняват с над 2%, рипълът с над 1,5%, а солана с над 2,5%.

С обявяването на старта на разплащания в крипто Tesla отправя и призив клиентите да бъдат внимателни при покупка на Dogecoin и други криптовалути, тъй като хакерите могат да повлияят на транзакцията.  Автомобилният производител предупреди, че не притежава тази криптовалута и не може да обещае да запази правилата и стойността на актива, както и че не носи отговорност за загуба или кражба на Dodecoin .

Стоките, закупени с Dogecoin, не могат да бъдат върнати или заменени. Също така, на купувачите няма да им се възстановява разликата, ако погрешка са платили по-голяма сума, уточняват още от компанията в съобщението си.

 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ