Uber отчете 5,9 млрд. долара загуба

Uber отчете 5,9 млрд. долара загуба

Uber отчете 5,9 млрд. долара загуба

Компанията за транспортни услуги Uber отчете нетна загуба от 5,9 млрд. долара за първото тримесечие, която се дължи на капиталовите ѝ инвестиции в Азия, в това число и в двата гиганта - китайският Didi и Grab от Югоизточна Азия, съобщи ВВС News. Акциите на Ur паднаха с над 10% след отварянето на пазарите.

Въпреки загубата Дара Хосровшахи, мениджър на компанията, подчерта напредък във възстановяването след пандемията. „Нашите резултати показват колко голям напредък сме постигнали, за да се измъкнем от пандемията и как силата на нашата платформа отличава нашите бизнес резултати“, подчерта главният изпълнителен директор на Ur.

Хосровшахи има предвид това, че броят на пътувания се е увеличил с 18% за трите месеца до края на март, в сравнение със същия период на миналата година. Това помогна на приходите му да се повишат със 136%.

Нетната загуба за първото тримесечие от 5,9 млрд. долара спрямо 108 млн. долара през същия период на миналата година се дължи на спад от 5,6 млрд. долара в стойността на дяловете азиатските компании, основно в Didi.

Въпреки това Uber разполага с достатъчно ликвидност, за да задържи тези губещи дялове и да изчака по-добър момент да ги продаде, са надеждите на главния финансов директор Нелсън Чай.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ