Всеки пети американец е инвестирал, търгувал или използвал криптовалути

Всеки пети американец е инвестирал, търгувал или използвал криптовалути

Един на всеки пет американци е инвестирал, търгувал или използвал криптовалути, установи ново проучване на Ен Би Си Нюаз.

Това е поредният знак, че цифровите активи стават все по-популярни, въпреки предупрежденията на експерти за рискове и очакванията за затягане на регулацията от страна на властите в страната.

Близо половината от мъжете на възраст между 18 и 49 години, участвали в анкетата на медията, са заявили, че са извършвали поне една от тези три дейности с криптовалути. Това е най-високият дял сред всички демографски групи

40% от чернокожите американци казват, че са търгували или използвали криптовалути, като това важи и за  42% от всички хора на възраст между 18 и 34 години.

Фактът, че 21% от 1000 анкетирани американци казват, че поне веднъж са използвали или инвестирали в криптовалута, показва напредъка, постигнат от сравнително младата индустрия през последните години.

Привържениците на крипто твърдят, че активите като биткойн, етер и различните стейблкойни предлагат по-добри скорости на трансакции, по-ниски разходи, по-добра поверителност и сигурност, както и възможност за предоставяне на финансови услуги на общности, които нямат достъп до традиционно банкиране.

Според председателя на Комисията по ценни книжа и борси (SEC) Гари Генслер, ако „не бъдат положени големи законодателни усилия, крипто пазарът ще продължи да напомня на „Дивия Запад“.

Може би това е една от причините само 19% от анкетираните да казват, че имат положително мнение за крипто, докато 25% са негативно настроени към сектора. 56% определят чувствата си към крипто като по-скоро „неутрални“.

 

 

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ