Xiaomi си осигури над 6 млрд. долара за IPO

Xiaomi си осигури над 6 млрд. долара за IPO

Xiaomi си осигури над 6 млрд. долара за IPO

Китайският производител на смартфони Xiaomi си осигури 548 милиона долара от седем ключови инвеститора, включително американския производител на чипове Qualcomm, за първичното си публично предлагане (IPO) на стойност до 6,1 милиарда долара, според протокол за намерения, до който е имал достъп Ройтерс.

Технологичният гигант, който произвежда и устройства, свързани с интернет, планира да пусне акции на стойност 2,18 милиарда долара в ценови диапазон от 17 до 22 хонконгски долара (2,17 до 2,80 долара) за акция, уточни хонконгското издание "Саут чайна морнинг пост".

Очаква се Xiaomi да приема оферти от институционални инвеститори до 28 юни и ще се стреми да започне търговията на борсата в Хонконг на 9 юли, информира Блумбърг.

Това ще бъде едно от най-големите технологични IPO през последните години.

Общо седемте компании инвеститори, сред които китайската компания за доставки SF Express и местният телеком China Mobile, ще имат 10 процента от предлаганите акции.

IPO определя общата стойност на компанията на 54,3 милиарда долара.

По-рано тази седмица стана известно, че Xiaomi отлага плановете за пускане на китайски депозитарни разписки на фондовата борса в Шанхай на стойност 5 милиарда долара.

Китайският производител на смартфони планира да пусне ценни книжа на обща стойност 10 милиарда долара. Около половината от сумата възнамерява да пласира на борсата в Хонконг, а останалата част на пазара в Китай под формата на депозитарни разписки.

Xiaomi е основана през 2010 година и към момента е четвъртият по големина производител на смартфони в света след Samsung, Apple и Huawei.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ