Южна Корея планира система за търговия с криптовалути с реални имена

Южна Корея планира система за търговия с криптовалути с реални имена

Южна Корея планира система за търговия с криптовалути с реални имена

Южна Корея планира да задължи местните банки да създадат система за търговия с криптовалути с реални имена, която да даде възможност да бъдат проследявани трансакциите, които в момента са анонимни, съобщи Асошиейтед прес.

Новата мярка, която ще влезе в сила идната седмица, ще попречи чужденци, живеещи извън Южна Корея, които нямат сметки в местни банки, и малолетни лица под 19 години да купуват или продават биткойни и други дигитални валути. Това посочи заместник-председателят на южнокорейската Комисия за финансови услуги Ким Йон-бом.

След като новата система заработи, вече съществуващите сметки, чрез които досега се търгуваше с виртуални валути, повече няма да могат да бъдат използвани.

Южнокорейските власти предупредиха по-рано, че ще забранят анонимната търговия с криптовалути и ще вземат мерки срещу спекулативната търговия и евентуални престъпления. Усилията са насочени към предотвратяване на използването на дигитални валути за участие в пране на пари, укриване на данъци и други престъпни дейности.

Новите изисквания имат за цел да гарантират, че парите на инвестиращите в криптовалути идват от банкови сметки, притежавани от същите лица. Банките ще могат да отказват да откриват сметки с платформи за търговия с виртуална валута, ако те не съобщават за подозрителни дейности. Наредено им е да следят внимателно търговски операции с дигитални валути, надвишаващи 10 млн. вона (9338 д.) дневно или 20 млн. вона (18 676 д. ) седмично, както и сметки на корпорации или групи. Банките се задължават също така да съобщават на властите за всяка подозрителна дейност.

В Южна Корея са базирани някои от най-големите в света платформи за търговия с криптовалути и страната е обхваната от мания по биткойна и другите виртуални системи, отбелязва АП.

Източник: БТА

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ